info@autonovosti.com
Mercedes CLK DTM AMG
Automobili

Mercedes CLK DTM AMG na aukciji

1.17Kpregleda

Ovaj vikend biće itekako zanimljiv za kolekcionare. Naime, na najvećoj izložbi starovremenskih automobila i prateće industrije u Esenu, Techno Classici, osim same izložbe održaće se i velik broj aukcija, a modeli koji će se nuditi su impresivni.

Tako je već bilo reči o rijetkoj BMW Alpini B7 Coupe , a sada je potvrđeno da će se među ponuđenim automobilima aukcijske kuće RM Sotheby’s naći i Mercedes CLK DTM.

Riječ je naravno o posebnom modelu proizvedenom 2005. godine, a u prilog mu ide i činjenica da je prešao tek 21.800 kilometara. Zbog toga iz aukcijske kuće procjenjuju da će budući kupac morati da kešira oko 275 hiljada eura! Pitate se kako je cijena tolika? Pa, prije svega zato što je riječ o posebnom modelu napravljenom za potrebe takmičenja u DTM-u, pa je tako u svijetu tek 100 modela u coupe verziji, odnosno 60 kabrio varijanti. To ga čini rjeđim i od verzije Black Series!

Još jedan adut mu je i motor. U doba kada proizvođači sve više smanjuju zapremine i broj cilindara, bogati kupci vole da se podsjete kako se to nekad radilo. Tako CLK DTM ispod poklopca krije 5,4 litarski V8 motor snage 582KS uz monstruoznih 800 Nm obrtnog momenta! To mu omogućava sprint do stotke za 3,9 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena(!) na 322 km/h.

Impresivno je i da su ove brojke gotovo identične onima koje imaju novi AMG modeli…U svakom slučaju, sigurni smo da će veliki broj zainteresovanih kolekcionara željeti da ovaj model parkira u svoju garažu, pa bi cijena mogla da bude i veća od gore navedene…

Mercedes CLK DTM AMG

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW