info@autonovosti.com
NovostiWRC

Peter Solberg najavio kraj karijere

543pregleda

Norveški automobilista, 44-godišnji Peter Solberg najavio je kraj svoje profesionalne karijere. Ovaj sjajni reli vozač nastupaće na još nekim takmičenjima, među kojima je i njegova oproštajna turneja.

„Aktivan sam već 20 godina, što je prilično dug vremenski period i vrijeme je da završim karijeru. Mogu da kažem i to, da ne želim da stavim kacigu na policu, bar ne u potpunosti. Volio bih da radim još neke dobre stvari, da učestvujem u edukovanju mladih”, izjavio je Solberg.

Podsjetio je i to da su navijači voljeli njegov stil vožnje.

„Način na koji sam vozio uvijek je izazivao pozitivne emocije kod ljudi. Želio bih da nastavim to da radim… Ono što je sigurno je da završavam nastup u okviru Svjetskog prvenstva”, rekao je as iz Askima.

Još davne 2003. godine, Solberg je postao svjetski prvak u reliju. Pobijedio je na 13 trka svjetskog šampionata. Dva puta je trijumfovao i u tzv. „Reli-krosu” (2014, 2015).

 

sportklub.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW