info@autonovosti.com
Novosti

Mercedes planira pogon za proizvodnju putničkih automobila u blizini Moskve

1.09Kpregleda
Daimler koji je partner ruskog proizvođača kamiona Kamaz, želi da otvori fabriku za proizvodnju putničkih vozila u Rusiji
Treba nam partner koji ima ugovor i mogućnosti za industrijsku montažu, kao i postrojenje, a Kamaz ga ima. rekao je direktor Mercedes Benza za Rusiju Nov Madeja.

Daimler i ruski proizvođač kamiona već imaju zajedničko preduzeće koje proizvodi teretne automobile Daimler Kamaz koji ima podršku države za uvoz auto djelova u zamjenu za povećanje kapaciteta i proizvodnju na lokalu u Rusiji.

Takođe, u saradnji sa ruskim Gazom prave se i mikroautobusi Mercedes-Benc Sprinter. Daimler ima udio od 15 odsto u Kamazu.

Rusko ministarstvo industrije i trgovine takođe je saopštilo da Mercedes planira da gradi pogon za proizvodnju putničkih automobila u blizini Moskve, a fabrika bi trebalo da počne sa radom 2019. godine. Iz njemačke kompanije međutim, još nije stigao potvrdan odgovor.

Ruski mediji takođe prenose da će fabrika moći da proizvodi 25.000 vozila godišnje.

Madeja kaže da će se proizvoditi najpopularniji model na ruskom tržištu. A to su limuzine C i E klase. Prošle godine prodato je 41,614 mercedesovih putničkih automobila u Rusiji. Do kraja jula ove godine Rusi su kupili 22,093 automobila marke Mercedes.

Inače, u svjetlu sankcija Daimler je jedan od rijetkih stranih auto-giganata koji želi da nastavi da ulaže na ruskom tržištu.

 

b92.net

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW