info@autonovosti.com
Mercedes
AktuelnostiNovosti

Mercedes S400 4Matic Coupe

412pregleda

Predstavljena je i nova verzija Mercedesa S-Coupea. Radi se o automobilu S400 4Matic Coupe, a osnovna razlika u odnosu na ostale modele u ponudi je novi trolitarski turbobenzinac snažan 362 KS i 500 Nm obrtnog momenta.

Kao što se može i zaključiti iz imena, ovaj model ima pogon na četiri točka, a proslijeđuje snagu na točkove putem mjenjača 7G-Tronic Plus. Naravno, ne radi se o najbržem S-Coupeu, ali je jasno da sa 362 KS može puno. Brojevi kažu da stiže do 250 km/h, a uz ubrzanje od 5,6 sekundi do 100 km/h, jasno je da se radi o vozilu sa itekako impresivnim perfromansama.

Iako je teško očekivati da će S400 4Matic biti ekonomičan auto, zvanični podaci nam upravo to govore. Troši svega 8,3 litra goriva na pređenih 100 kilometara, te emituje do 193 grama/kilometru.

Nije tajna da je ovaj Mercedes opremljen mnoštvom napredne opreme kao što su LED prednja svjetla, novi klima-uređaj Thermotronic, posljednja generacije infotainment sistema Comand Online i slično.

U Njemačkoj, osnovna cijena je nešto niža od 100.000 €.

proauto.ba
Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW