info@autonovosti.com
Formula 1

Minardi: Renault želi Alonsa

1.02Kpregleda

Fernando Alonso trenutno preživljava teške dane u McLaren Hondi, ali on i njegov tim tvrde da će jedinstveni projekat britansko-japanske saradnje uroditi plodom.

Iako se poslednjih nedelja govorilo i o tome da bi 34-godišnji Španac mogao napustiti Formulu 1 ako prvi predsezonski testovi ne pokažu značajan napredak, to je ipak malo vjerovatno, što potvrđuje i jedan od bivših vozača koji dobro poznaje svog sunarodika, Pedro de la Rosa.

“On je previše talentovan i gladan uspjeha za tako nešto. Osim toga, što je projekat teži, Fernando će biti motivisaniji. On je uvijek borac”, rekao je 44-godišnji de la Rosa za španski AS.

Ipak, situacija bi možda mogla da se zakomplikuje, ali na drugi način. Giancarlo Minardi, bivši vlasnik i šef tima, veruje da Renault u svojim redovima ponovo želi da vidi dvostrukog svjetskog šampiona Alonsa. 34-godišnji Španac nove titule nije uspio da osvoji u McLarenu i Ferrariju, pa za sada ostaje na dvije titule koje je 2005. i 2006. osvojio upravo sa fabričkim timom francuskog proizvođača automobila. Minardi tvrdi da je čuo da Renault, koji je ponovo postao vlasnik ekipe iz Enstonea, Alonsa želi nazag u svoj tim.

“S kupovinom Lotusa i povratkom svog tima, Renault ima svaki podsticaj da bude jači u svakom odeljenju. Predsjednik Carlos Ghosn radi sve kako bi Fernanda Alonsa otrgnuo Hondi. Pastor Maldonado može da računa na svoj venecuelanski novac koji je dobrodošao timu, ali situacija je teža za Jolyona Palmera. Informacije koje dolaze iz Francuske ovo potvrđuju, iako je to situacija koju nije lako riješiti”, rekao je Minardi.

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW