info@autonovosti.com
Automobili

Morgan počeo proizvodnju modela Aero GT

627pregleda

Morgan je prošlog mjeseca na sajmu automobila u Ženevi promovisao i Aero GT, a sada je saopšteno da je u fabrici Malvern napravljen i prvi primjerak (i to u Miami Blue boji). U svakom slučaju, ovo je najekstremniji drumski model ove kompanije do sada, namijenjen nepopravljivim puristima.

Za 1182 kg teški dvosjed je predviđen BMW-ov atmosferski V8 motor sa 367KS i 502 Nm, u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim mjenjačem (pogon je na zadnje točkove). Morgan navodi da Aero GT do 100 km/h stiže za 4,5 sekunde i da može do maksimalnih 273 km/h. Aero GT je takođe dobio i izmijenjeni aero body kit, tvrdi krov od ugljeničnih vlakana, kao i dotjerani enterijer.

morgan aero gt

U planu je proizvodnja ograničene serije od samo osam primjeraka, pri čemu cijena iznosi 120.000 funti (plus porez).

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW