info@autonovosti.com
lewis hamilton
Formula 1

Za Hamiltona rekordni ugovor

1.2Kpregleda

Luis Hamilton pregovara sa Mercedesom o uslovima svog novog ugovora, koji je, prema navodima direktora tog tima Tota Volfa, samo formalnost. Luis Hamilton je sustigao svog najvećeg konkurenta Sebastijana Fetela kada je u pitanju broj pobjeda, a kada je u pitanju zarada, mogao bi i tu da ga prestigne.

„Dogovor je skoro finalizovan. Luis i mi smo na apsolutno istoj talasnoj dužini. Ali takav jedan ugovor kao što je njegov sadrži 100 strana sa mnogo tačaka, a to mora da bude pažljivo pripremljeno“, kazao je Volf u intervjuu za Sport bild.

Hamilton bi uskoro trebalo da potpiše trogodišnji ugovor koji će mu godišnje donositi 45 miliona eura. Zajedno sa primanjima od reklama, 33-godišnjak će inkasirati ukupno 150 miliona.

Toto zna, isto kao i ja, da od mene bolji ne postoji“, samouvjereno je istakao svjetski šampiona Hamilton.

U slučaju realizacije tog ugovora pod navedenim uslovima, Hamilton bi svrgao Fetela sa trona najplaćenijeg vozača Formule 1. Njemac u Ferariju zarađuje 40 miliona godišnje.

Očekuje se da će Hamiltonov ugovor zvanično biti potvrđen prije početka trke u Hokenhajmu u drugoj polovini jula, a njegov fokus sada je na Velikoj nagradi Bahreina, što će biti prilika za njega da uzvrati udarac poslije drugog mjesta na startu sezone u Melburnu.

 

sportklub.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW