info@autonovosti.com
Video

Motor Škode Oktavije nakon skoro 700.000 kilometara (VIDEO)

1.08Kpregleda

Volkswagenov 1.9 litarski dizelaš važi za jedan od najpouzdanijih motora koje je ekipa iz Wolfsburga ikada projektovala, ali čak i ovakva mehanička čuda moraju da imaju rok trajanja, zar ne?

Ako je za suditi prema Škodi Octaviji iz 1998., koja je prešla put ekvivalentan gotovo onom od Zemlje do Mjeseca i nazad, odnosno 17,3 puta oko ose naše planete – skoro pa i ne. Bar ne za života prosječnog vozača.

Naime ova češka limuzina, kupljena u polovnom stanju za 200 funti, uz redovno održavanje i bez generalke, prevalila je 695.000 km, a vjerovatno bi i više da ekipa iz Car Throttlea nije poželjela da sazna u kakvom stanju je motor.

Već pogled na EGR ventil je dao do znanja da bi dizelaš mogao da bude u priličnom dobrom stanju, ali tek skidanjem glave motora četvorocilindraš je zasijao u pravom svjetlu. Bregasta osovina, ventili, cilindri, djeluju kao da pripadaju automobilu sa tek stotinjak hiljada pređenih kilometara.

Naravno, nakon tolike kilometraže karbonizacija je uzela maha, međutim ukupan utisak je i više nego pozitivan kada se u obzir uzme da i ostatak automobila – podvozje, izduv, kočnice i ostalo ne pati od rđe ili dotrajalosti.

U čemu je tajna? Struka kaže – redovnom održavanju i originalnim djelovima.

 

autoblog.rs

 


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW