info@autonovosti.com
I najbolji i najluksuzniji opozivaju. Bentley Bentayga
Automobili

I najbolji i najluksuzniji opozivaju. Bentley Bentayga

537pregleda
Nedugo što je predstavljen, Bentley Bentayga se nakon rutinske kontrole već našao u problemima

Radi se o tome da postoji mogućnost otkazivanja rada kontrolne table i sistema koji upravljaju podešavanjem sjedišta. Razlog je vjerovali ili ne u tome da određeni šrafovi koji nose ove komponente nisu pričvršćeni propisanim ‘momentom’ – snagom!

S obzirom da u većini automobila kontrolna tabla odnosno njen procesor kontroliše i rad automobila tj. auto prestaje da radi ukoliko odvojite kontrolnu tablu sa njega, isti može da izazvove saobraćajnu nesreću sa ozbiljnim posledicama. Ako tome dodamo da kontrolna tabla i mehanizam sjedišta nije pričvršćen kako treba, elementi vrlo lako mogu da povrijede putnike prilikom samog sudara.

Bentley se oglasio povodom ovog problema i 88 primjeraka će biti pozvano u ovlašćeni servis.

 

turboportal.ba

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW