info@autonovosti.com
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio automobil godine po magazinu Top Gear
AutomobiliNovosti

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio automobil godine po magazinu Top Gear

887pregleda
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio osvojila je dvije nagrade u dodjeli nagrada BBC-jevog Top Gear Magazina 2016

Vrhunski Quadrifoglio počastvovan je prestižnom titulom “Automobil godine” koju dodjeljuje magazin kao i svečanim javnim izborom za “Automobil 2016.” Ova pohvala dodata je kolekciji od 24 drugih nagrada primljenih u drugim evropskom zemljama.

BBC-jev magazin Top Gear i javnost se slažu: nova Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio je “Automobil godine” 2016. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, najmoćniji je Alfa Romeo ikada napravljen za vožnju po putevima, krunisan kao dobitnik jedne od najpoželjnijih nagrada u industriji motornih vozila. Ne samo to, vodeći Quadrifoglio model, koji napaja novi 510 KS, 600Nm Bi-Turbo V6 benzinski motor i koji ubrzava od 0 do 62 milja na sat u samo 3,9 sekunde, osvojio je i vrhunsku nagradu u prvom javnom glasanju za “Automobil 2016.”

Pobjednici su proglašeni u poslednjem broju magazina, u izdanju “Awards,”. Prema Top Gear Magazinu, “Giulia je moderna i haj-tek, ali suština je jednostavna: motor, upravljanje, ljepota. Ovo su stvari koje želimo od Alfe. Giulia pruža i više od toga.”

Kombinujući savršen raspored težine zajedno sa potpuno novom arhitekturom zadnjeg pogona, Alfa Romeo Giulia pruža najbolje performanse u klasi kada su u pitanju odnos snage prema težini i inovativne motorne i pogonske tehnologije.

Sa automatskim mjenjačem od osam brzina kao standardom, Giulia Quadrifoglio sadrži tehnologiju dizajniranu da maksimizuje dinamične performanse, kao što su prvi u sektoru Alfa Chassis Domain Control sistem, Alfa™ Active Aero Splitter sistem i Alfa™ D.N.A. Pro selector sa Trkačkim modom.

Novi efikasni aktivni sistemi bezbjednosti, kao što je Upozoravanje na sudar, Autonomna kočnica za hitne slučajeve sa prepoznavanjem pješaka i Upozorenje o napuštanju trake, standardni su djelovi ponude i doprinijeli su tome da Alfa Romeo Giulia dobije prestižnu Euro NCAP ocjenu od pet zvjezdica, sa 98% u rezultatima zaštite za odrasle putnike – što je jedna od najviših ocjena koje su automobili ikada dobili, uprkos strožem Euro NCAP sistemu evaluacije uvedenom u 2015.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW