info@autonovosti.com
Nissan 370Z Project Clubsport 23
Automobili

Nissan 370Z Project Clubsport 23

182pregleda

Nissan je za ovogodišnji SEMA sajam tjunera u Las Vegasu pripremio više zanimljivih vozila, među njima i ovaj modifikovani 370Z, poznat kao Project Clubsport 23.

Prije svega, standardni 3,7 litarski V6 motor je ovdje zamijenjen 3,0 litarskim twin-turbo V6 agregatom iz Infinitija Q50 400 Red Sport.

Motor razvija 400KS i uparen je sa manuelnim mjenjačem iz modela 370Z Nismo, pri čemu je Nissan ovdje sarađivao sa MA Motorsportsom.

Takođe, automobil privlači pažnju i upadljivom narandžastom bojom, aero paketom, crnim točkovima, sportskim izduvnim sistemom, modifikovanim oslanjanjem, Eibach oprugama, jačim kočnicama, kompletom Rays točkova sa Hankook RS4 gumama, kao i Sparco volanom i trkačkim sjedištima.

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.