info@autonovosti.com
Novosti

Nova Kia Rio na sajmu u Parizu

641pregleda

Još ranije su se pojavile špijunske fotografije maskiranih test primjeraka nove generacije Kijinog modela Rio, a sada je južnokorejski proizvođač objavio i nekoliko zvaničnih teaser crteža, uz najavu da će promocija novog Ria biti organizovana na predstojećem sajmu automobila u Parizu.

kia-rio-2017-autonovosti.me-2

Treba podsjetiti da je još uvijek aktuelna, treća generacija u prodaji od 2012. godine, kao i to da se kod nas nudi sa 1,25 i 1,4 litarskim benzincima (sa 85KS odnosno 109KS), kao i sa 1,1 i 1,4 litarskim CRDi dizelašima (sa 75KS odnosno 90KS).

Teaser crteži otkrivaju da će novi Rio odlikovati dizajn u skladu sa izgledom novijih modela ove marke (rad Kijinih dizajn studija u Njemačkoj, SAD-u i J. Koreji), uz karakterističnu masku, dok u unutrašnjosti možemo očekivati kvalitetnije materijale i bogatiju opremu.

kia-rio-2017-autonovosti.me-3

Takođe, Kia najavljuje da je produženo i međuosovinsko rastojanje (sadašnji Rio ima 257 cm), što će značiti više mjesta za putnike pozadi, a očekuje se i veći prtljažnik (sadašnji raspolaže sa 288 litara).

Kia obećava i najbolju praktičnost u klasi, a očekuju se i Android Auto i Apple CarPlay integracija.

Novi Rio će veliki dio komponenti pozajmiti od bratskog Hyundaija i20, uključujući i najvjerovatnije i 1,0 litarski T-GDI turbo motor sa 100KS i 120KS.

Neke glasine pominju i sportski Rio GT (za modelsku godinu 2018), sa nekih 150KS do 180KS, uz agresivniji aero paket, sportski podešeno oslanjanje, veće točkove i dve izduvne cijevi.

Zvanična promocija novog Ria za novinare će biti održana 29. septembra u Parizu, dok prodaja u Evropi treba da počne prije kraja ove godine.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW