info@autonovosti.com
novi renault captur
Automobili

Novi Renault Captur

1.78Kpregleda

Proizvodnja dosadašnje, prve generacije Renault Captura je u fabrici u Valjadolidu startovala marta 2013. godine, dok je 2017. predstavljena i njegova blago restilizovana verzija.

novi renault captur

Bez obzira na dotjerivanje, a imajući u vidu izuzetno jaku konkurenciju u segmentu gradskih crossovera (gdje su se nedavno ubacili i Volkswagen T-Cross i Škoda Kamiq), Renault je danas i zvanično predstavio potpuno novu generaciju Captura. U svakom slučaju, pred nama je novi Captur koji treba da nastavi sa uspješnom prodajom prethodnika koji je od 2013. godine našao više od 1.2 miliona kupaca.

Ipak, izgled novog Captura nije iznenađenje budući da smo u proteklom periodu bili u prilici da vidimo brojne procurele fotografije.

Kako bilo, sem izmijenjenog izgleda (po uzoru na novije modele ove francuske marke), Captur II je dobio i moderniji enterijer, sa infotainment sistemom najnovije generacije i sistemima pomoći vozaču.

novi renault captur

Ovdje treba pomenuti Renault EASY LINK multimedia sistem (sa ekranom do 9.3 inča), MULTI-SENSE podešavanja, TFT digitalni ekran od 7 ili 10 inča koji zamjenjuje tradicionalne analogne instrumente, kao i takozvanu “leteću konzolu” (dio oko ručice mjenjača koji je uzdignut zbog unaprijeđenja ergonomije).

Vozilo se bazira na novoj generaciji kompanijine CMF-B platforme, a kako se navodi u saopštenju novi Captur ima 85 odsto novih djelova u poređenju sa prethodnikaom, uz manju težinu, bolju aerodinamiku i unaprijeđenu zvučnu izolacaiju. Takođe, novi Captur je za 110 mm duži i ima 20 mm produženo međuosovinsko rastojanje pa nudi više mjesta za putnike pozadi kao i prtljažnik zapremine 536 litara.

Dio opreme će činiti 360° kamera sistem, sistem automatskog kočenja, prepoznavanje pješaka i biciklista, opcioni Bose audio sistem, panoramski krov, alu točkovi do 18 inča, full-LED svjetla kod viših paketa opreme…

novi renault captur

Renault će kupcima novog Captura ponuditi 11 boja za eksterijer (uključujući i nove boje Atacama Orange, Flame Red i Iron Blue), 4 kontrastna krova i 3 paketa za personalizaciju, što na kraju daje 90 mogućih kolor šema.

novi renault captur

Što se game motora tiče, tu su TCe 100 (1,0 litarski trocilindrični turbo benzinac sa 100KS i 160 Nm), TCe 130 (benzinac sa 130KS i 240 Nm, u paru sa standardnim 6-stepenim manuelnim ili novim 7-stepenim EDC mjenjačem sa dvostrukim kvačilom), pa TCe 155 (1,3 litarski turbo benzinac sa 155KS i 270 Nm, u kombinaciji sa 7-stepenim EDC mjenjačem), kao i 1.5 Blue dCi dizelaš u verzijama sa 95KS/240 Nm odnosno 115KS/260 Nm (slabiji dizelaš dolazi samo sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem a jači može da se dobije i sa 7-stepenim EDC mjenjačem).

novi renault captur

Na kraju i najava da će tokom sledeće godine ponudu obogatiti i plug-in hybrid verzija koja će samo na struju moći da pređe 45 km (pri brzinama do 135 km/h).


Pogledajte i VIDEO:


 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW