info@autonovosti.com
Novosti

Preminuo Lee Iacocca, legenda američke automobilske industrije

196pregleda

Lee Iacocca, legenda automobilske industrije, koji je postao slavan po stvaranju čuvenog brenda Ford Mustang i spašavanju Chryslera od bankrota, preminuo je u utorak u 94. godini, piše FENA.

Iacocca je preminuo u svom domu u Bel-Airu, kvartu Los Anđelesa, od komplikacija uzrokovanih Parkinsonovom bolešću, saopštila je njegova porodica lokalnim medijima.

Chrysler navodi u saopštenju da je kompanija “ožalošćena” viješću o Iacoccinoj smrti.

“On je igrao istorijsku ulogu u predvođenju Chryslera tokom krize i ponovo ga stvarajući konkurentnom silom”, dodaje kompanija.

Lee nam je dao način razmišljanja koji nas i danas rukovodi – način koji karakteriše težak rad, posvećenost i borbenost. Njegovo naslijeđe su istrajnost i nepoljuljana vjera u budućnost koja nastavlja da živi među radnicima kompanije – saopšteno je iz Chryslera, prenosi AFP.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW