info@autonovosti.com
Lamborghini-Urus-2018-autonovosti.com
Novosti

U prvoj polovini godine prodaja Lamborghinija porasla za 96 %

255pregleda

Lamborghini se u najnovijem saopštenju pohvalio da je u prvih šest mjeseci 2019. godine širom svijeta prodao 4.553 automobila.

To je za čak 96 odsto više nego u istom periodu prošle godine, a zasluga za to pripada prije svega novom modelu Urus koji je privukao brojne nove kupce.

Od pomenutih 4.553 automobila na Urus otpada 59 odsto prodaje (2.693 primjerka), dok su Aventador i Huracan u prvih šest mjeseci zabilježili prodaju od 1.860 jedinica (što je pad u odnosu na 2.327 primjeraka u prvoj polovini prošle godine).

Najvažnije tržište za Lamborgnihi predstavljaju Sjedinjene Američke Države, a slijede Kina, Velika Britanija, Japan i Njemačka.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW