info@autonovosti.com
AktuelnostiAutomobiliKonceptiNovosti

OFANZIVA I NA ČETIRI TOČKA: Yamaha Sports Ride Concept

1.33Kpregleda

Yamaha je u Tokiju po prvi put prikazala studiju sportskog automobila Sports Ride Concept, iza koje, pored bivšeg Toyotinog konstruktora, stoji i legendarni Gordon Murray. Kao što je i najavila, Yamaha je na Salonu automobila u Tokiju, predstavila svoj drugi koncept putničkog automobila (prvi je Motiv.e, predstavljen početkom godine!), i to u formi kompaktnog „sportiste“ pod imenom Sports Ride Concept.

2015_10_27-Yamaha-Sports-Concept-3

U pitanju je studija iza koje, pored Yamahinih inženjera, ponovo stoji i genijalni Gordon Murray, tvorac legendarnog McLarena F1! Naime, Murray je zaslužan za implementaciju tzv. iStream tehnologije, koja omogućava drastično smanjenje mase šasije, ali istovremeno povećanje krutosti i bezbjednosti.

2015_10_27-Yamaha-Sports-Concept-4

Za sada još uvjek nema informacija koji bi agregat pokretao ovaj kompaktni automobil, ali imajući u vidu da Yamaha ima itekako bogatu paletu agregata, kako za dvotočkaše, tako i za automobile, sigurni smo da ne treba brinuti oko odabira adekvatne jedinice!

2015_10_27-Yamaha-Sports-Concept-2

Ono što treba istaći jeste da ovaj koncept, prema nekim najavama, predstavlja neku vrstu duhovnog nasljednika Toyote MR2, što i ne čudi, kada se zna da je glavni konstrukor nekada radio upravo u Toyoti! Sa adekvatnim motorom, lako se može desiti da ova Yamaha bude ravnopravan takmac jednom Lotus Elise ili čak Mazdi MX-5.

 

topspeed.telegraf.rs
Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW