info@autonovosti.com
Novosti

Ovako bi trebalo da izgleda novi Audi A6 Avant

995pregleda

Njemački magazin Auto Bild je objavio set novih nezvaničnih rendera koji nam pokazuju kako bi trebalo da izgleda nova generacija Audija A6 (interne oznake C8), pri čemu je kao inspiracija za njegov izgled poslužio i Prologue concept.

Audijev novi šef dizajna Marc Lichte je tim konceptom (predstavljen krajem 2014. godine na sajmu u Los Anđelesu) najavio izmijenjeni dizajnerski rečnik kompanije koji će prije novog A6 biti primijenjen na novom A8.

Kako bilo, sem novog A8, stižu nam i novi A6 i A7, pri čemu se očekuje da će nova generacija A6-ice koristiti MLB Evo platformu, što takođe znači i smanjenje težine vozila (za oko 100 kg).

Audi-A6-Avant-2017-autonovosti.me

Pored upadljivijeg dizajna i manje mase, novi A6 će karakterisati i nešto veće dimenzije, veća ekonomičnost, snažniji motori, prostraniji i komforniji enterijer, kao i bogatija oprema koja između ostalog uključuje brojne sisteme za asistenciju vozaču. Posebno se ističu sistem polu-autonomne vožnje (pri brzinama do 60 km/h), vazdušno oslanjanje, Magic Ride sistem sa kamerom koja skenira put ispored vozila, opciona laserska prednja svjetla, opciona OLED zadnja svjetla, Matrix svjetla, novi ekran osjetljiv na dodir…

U gami motora se između ostalog očekuju 4.0L V8 TDI agregat sa 400KS, 2.0 TDI i 2.0 TFSI motori, a najavljena je plug-in hybrid varijanta sa kombinacijom 2.0 TFSI benzinca i elektromotora sa 90 kW.

Novi A6 sedan se u u prodaji po nekim ranijim najavama iz njemačkih medija očekuje u julu 2017. godine, a Avant i Allroad verzije devet mjeseci kasnije.

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW