info@autonovosti.com
Moto GPMotocikli

Honda RC213V za 2016. godinu

592pregleda

Nova Honda RC213V je zvanično predstavljena u Indoneziji, tako da smo dobili priliku da vidimo šta će Markes i Pedrosa voziti u narednoj sezoni.

Dosta se govorilo o razvoju Honde RC213V, pogotovo nakon katastrofalne 2015. Ako je vjerovati dosadašnjim reakcijama na novi model, on će biti bolji, ali ne toliko.

Honda-RC213V-3

V4 agregat i dalje donosi dosta snage, ali će novi paket elektronike kontrolu te iste snage učiniti znatno težom, a to je dosad najveći problem japanskog tima.

Prošlogodišnji model je tokom 2015. bio toliko loš da je Markes sredinom sezone prešao na šasiju iz 2014. i tek tada je počeo da ostvaruje željene rezultate.

Honda-RC213V-2

Uprkos svemu tome, u Hondi imaju velika očekivanja od nove mašine. Navodi se da je litarski agregat “lakši, sa više snage i sa boljim upravljačkim karakteristikama”. Dokaz za to bi trebalo da dobijemo na stazi, mada ni najoptimističniji navijači ne očekuju dominaciju kakvu je tim imao prije nekoliko godina.

Nova sezona počinje 20.marta, trkom u Kataru.

moto-berza.com

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW