info@autonovosti.com
Pagani Huayra Tempesta
Automobili

Pagani Huayra Tempesta traži novog vlasnika

971pregleda

Pagani je napravio samo 100 primjeraka modela Huayra Coupe, pa je za očekivati da bi se bogati kolekcionari automobila utrkivali kako bi se dočepali jednog kada se nađe na tržištu. Međutim, čini se da to nije slučaj sa ovim konkretnim primjerkom.

Na fotografijama je Pagani Huayra Coupe, koja je proizvedena 2014. godine i od tada je prešla samo oko 1090 kilometara. Ova Huayra dolazi u Tempesta paketu, koji ukjljučuje mnoštvo aerodinamičkih detalja od ugljeničnih vlakana, nove točkove kao i karoseriju automobila koje je od “golog” karbona sa crvenim kontrastnim djelovima.

Ovo je Huayra pod rednim brojem 57 i svakako da je jedna od najupečatljivijih primjeraka. U unutrašnjosti dominira crvena koža na sjedištima, panelima na vratima i špicbanu, kao i detalji od karbona. Tu je takođe i drugi prepoznatljivi materijal koji je karakterističan za Pagani, aluminijum.

Sa automobilom dolazi i specijalno napravljen set kožnih torbi za prtljag.

Cijena nije poznata, ali se pretpostavlja da je negdje u rangu između 2-3 miliona dolara. Ova Huayra se prvi put pojavila u prodaji krajem 2017. godine, međutim do sada nije prodata. Po našem mišljenju potencijalnih kupaca ne fali, ali očigledno da je sam izgled najveća “prepreka” što ova Huayra nije našla novog vlasnika.

 

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW