info@autonovosti.com
AktuelnostiKonceptiNovosti

“Paklena zvijer” iz Meksika sa 1.400 ks

587pregleda

Inferno Exotic Car je novi supersportski automobil koji je nastao kao plod saradnje između meksičkih i italijanskih inženjera. Automobil koji je predstavljen u Meksiku svojim fluidnim oblikom u potpunosti opravdava ime – linije i kombinacija boja spoljašnjosti asociraju na vatru iz pakla. Dizajn je potpisao Antonio Ferrarioli koji je oblikovao dodatke za Lamborghinijeve automobile, kao što su Asterion, Veneno, Aventador SV, Gallardo Super Trofeo i Reventon Roadster.

1180863881566587b920796369388442_v4_big

Karoserija je izrađena od specijalne legure aluminijuma, cinka i srebra, čija je karakteristika velika čvrstoća i relativno mala gustina (u odnosu na čelik), čime je smanjena ukupna masa vozila.

Snagu obezbeđuje V8 bi-turbo motor koji je navodno u stanju da proizvede 1.400 ks i 908 Nm. Od 0 do 100 km/h Inferno stiže za manje od 3 s, a maksimalna brzina automobila je 395 km/h. Za sada nije poznato da li je u pitanju samo dizajnerska studija ili potpuno funkcionalan prototip koji navedene performanse može da potvrdi na stazi.

smagazin.rs
Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW