info@autonovosti.com
NovostiZanimljivosti

PORSCHE otvara fabriku u Crnoj Gori?

504pregleda

Kako saznajemo iz izvora bliskog resornom ministarstvu, Porsche planira da otvori fabriku u Crnoj Gori.

Naime, čelnici ovog dobro poznatog brenda su polovinom prošlog mjeseca boravili u našoj zemlji i obišli nekoliko lokacija na kojima bi mogao biti izgrađen proizvodni pogon. Takođe su obišli i neke naše propale fabrike, “Obod” i “Košutu” na Cetinju , kao i hale nekadašnjeg giganta “Radoje Dakić” u Podgorici.

normal

Podataka o vrijednosti potencijalne investicije još uvijek nema. Poznato je to da bi se kod nas proizvodili samo ekskluzivni modeli ovog brenda, u ograničenim serijama, koji bi se preko luke u Baru izvozili u čitav svijet bogatim kupcima.

Naš izvor navodi da bi se ovom investicijom moglo otvoriti novih 500 radnih mjesta, a time smanjila nezaposlenost, čime bi se uticalo na veliki ekonomski razvoj.

Do tačnih podataka, ko je primio delegaciju Porsche-a i đe su ručali nismo mogli doći. Sve je prekriveno nekim velom tajne. Zvaničnih protokolarnih informacija nema u resornom ministarstvu. Ono što sigurno znamo, jeste to da što god su pojeli i popili, plaćeno je “iz džepa” poreskih obveznika.

Probali smo da stupimo u kontakt sa nekim ko je na višoj istanci u resornom ministarstvu, ali sve što smo mogli dobiti kao odgovor na naša pitanja u vezi ove teme bilo je: “Aprililili” !!!

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW