info@autonovosti.com
AutomobiliNovosti

“Ulovljena” nova Panamera

483pregleda

Očekuje se da će Porsche novu generaciju Panamere javnosti prvi put zvanično predstaviti ove jeseni na auto salonu u Parizu, dok bi prodaja trebalo da počne još prije kraja ove godine.

2017-porsche-panamera-spy-photo (6)-autonovosti.me-6

Konkretnijih podataka o ovom modelu za sada nema, ali par detalja je ipak našlo svoj put do medija.

2017-porsche-panamera-spy-photo (5)-autonovosti.me-5

Naime, Panamera bi trebalo da se bazira na MSB platformi što će omogućiti smanjenja mase u odnosu na prethodnu generaciju za najmanje stotinjak kilograma. Prema nekim izvorima smanjenje bi moglo biti i izraženije, a neki pominju i do 200 kg.

2017-porsche-panamera-spy-photo (2)-autonovosti.me-2

Što se motorizacije tiče upućeni tvrde, pozivajući se na insajdere, da će novu Panameru pokretati nekoliko novih V6 i V8 pogonskih agregata razvijenih u saradnji s Audijem. Ovi motori će pokretati novu Panameru samostalno, a neki od njih verovaatno i u kombinaciji s električnim motorima u hibridnim verzijama.

2017-porsche-panamera-spy-photo (1)-autonovosti.me-1

Pored limuzine u ponudi bi trebalo da se nađe i shooting brake verzija koja bi trebalo da bude predstavljena u drugoj polovini sledeće godine, nedugo nakon čega će stići na tržište.

 

autonet.hr

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW