info@autonovosti.com
Aktuelnosti

Porsche prvi u J.D. Power APEAL studiji 12. godinu zaredom

1.07Kpregleda

U J.D. Power studiji APEAL, „automobilske performanse, izrada i konfiguracija“, ponovo je Porsche zauzeo prvo mjesto, i to 12. put zaredom, dok mu BMW „diše za vratom“ na drugom mjestu. Jaguar i Mercedes-Benz su izjednačeni na trećem a Land Rover, Lexus i Lincoln na petom. APEAL studija „mjeri“ stepen zadovoljstva i emotivne povezanosti sa vozilom na osnovu 77 parametara. Marke se ocjenjuju na skali od 1000 poena.

Studija je otkrila da novi automobili sa modernim bezbjednosnim sistema, uključujući izbjegavanje sudara pri niskim brzinama, monitoring „mrtvog ugla“ i slično, imaju bolje ocjene od vozila bez tih tehnologija. Ukupan industrijski prosjek je sa 798 skočio na 801 poen, što je po J.D. Poweru posledica lansiranja izvjesnog broja novih modela. Ove godine, 22 od 30 redizajniranih modela su dobili više ocjene od prosjeka u segmentu.

2016-JDPA-APEAL-by-Brand

Porsche kolo vodi, a popravio je svoj skor za tri poena, na 877. Odmah iza njega je BMW sa 859 poena, dok je Jaguar pao za tri poena od prošle godine, na 852 poena. Volkswagen je pretekao Mini u klasi „ne-premijum“ vozila sa 809 poena.

Na dnu liste je Smart sa 745 poena, drugu godinu zaredom, mada je napredovao za čak 62 poena. Fiatov skor je viši za šest poena, tako da sada iznosi 755, što znači da je italijanska marka i dalje pretposlednja. Mitsubishi je napredovao na 770 poena sa 755, tako da je četvrti „najgori“ brend, dok je treći među „najgorim“ Jeep sa padom od sedam poena, na 756.

General Motors je dobio šest nagrada po kategorijama, dok ga prati Hyundai sa pet, a BMW i VW sa četiri. Iznenađujuće pobjede su odnijeli Chevrolet Camaro, koji je nadmašio Dodge Challengera i Lexus RC koji je dobio BMW-a serije 3 i 4.

 

vrelegume.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW