info@autonovosti.com
Novosti

Povratak Honde S2000 zavisi od interesa tržišta

1.2Kpregleda

Glasine o povratku modela S2000, čija jproizvodnja je prestala još 2009, kolaju već duže vrijeme, ali do sada nije bilo nikakvih zvaničnih nagovještaja da u Hondi zaista planiraju jedan takav potez. Sada je međutim Hondin šef Takahiro Hachigo izjavio da im ideja o nasledniku nije toliko strana.

Tačnije, Hachigo je rekao da su Hondini stručnjaci spremni i sposobni da razviju novi S2000, ali da će konačna odluka zavisiti od interesa potencijalnih kupaca, odnosno tržišta. Hachigo priznaje da je svjestan da su iz raznih djelova svijeta već stizala mnoga pitanja o ovom automobilu, ali da smatra da još uvijek nije sazrelo vrijeme za takav potez, odnosno da interes još uvijek nije dovoljno velik.

O tehničkim karakteristikama ovog automobila je za sada prerano govoriti, ali neki raniji izvještaji su upućivali na mogućnost da će ovaj model pokretati 1,5 litarski turbo 4-cilindrični motor, a moguće je i da se u njega ugradi 2,0 litarskiturbo pa čak i bi-turbo verzija snage oko 320KS. Sve to će zavisiti od pozicioniranja ovog automobila ako na kraju dobije zeleno svjetlo za proizvodnju.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW