info@autonovosti.com
Zanimljivosti

Prodaje se Sennin McLaren s kojim je osvojio svoju poslednju VN Monaka

502pregleda

Ayrton Senna je poginuo 1. maja 1994. u Imoli, ali i 24 godine nakon njegove smrti sve što ima veze s njim je mamac za brojne kolekcionare. A sledeći mjesec na aukciji će se prodavati ‘sveti gral’ Formule 1, McLaren MP4/8A, bolid s kojim je Brazilac osvojio svoju poslednju VN Monaka, rekordni šesti put. Bilo je to 1993.

Ta sezona je bila njegova poslednja u McLarenu, a zatim je prešao u Williams. Procjenjuje se da će Sennin bolid postići cijenu od najmanje 6,5 miliona dolara.

Najskuplji bolid u istoriji je Mercedes-Benz W196 iz 1954., koji je prodat za 30 miliona dolara. Što se tiče modernih bolida, najveću cijenu je postigao Schumacherov Ferrari F2001 – 7.5 miliona dolara.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW