info@autonovosti.com
Puritalia Berlinetta
AutomobiliNovosti

Puritalia Berlinetta

352pregleda

Na sajmu automobila u Ženevi se među brojnim novitetima nalazi i novi model male italijanske firme Puritalia Automobili

U pitanju je Puritalia Berlinetta, sportski coupe koji će biti napravljen u ograničenoj seriji od samo 150 primjeraka i čiji dizajn je inspirisan izgledom klasičnih italijanskih sportista iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog vijeka.

Berlinetta je dugačak 450 cm, širok 196 cm i visok 128 cm, dok težina iznosi 1410 kg.

Takođe, automobil ima hibridni pogonski sistem, sa kombinacijom 5,0 litarskog V8 benzinca sa 750KS i 878 Nm, kao i elektromotora sa 215KS i 370 Nm, pri čemu ukupna snaga iznosi 965KS i 1248 Nm (mjenjač je sedmostepeni sekvencijalni).

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 2,7 sekundi, do 200 km/h je potrebno 7,2 sekundi a najveća brzina je 335 km/h.

U vijesti se još navodi da Berlinetta ima karoseriju od ugljeničnih vlakana i titanium izduvni sistem, kao i launch control sistem. Na kraju i cijena, a ona iznosi 465.000 eura.

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW