info@autonovosti.com
AutomobiliNovosti

Renault Scenic debitovaće u Ženevi

526pregleda

Francuski monovolumen cijenom će se pozicionirati između Captura i Kadjara.

Renault Scenic četvrte generacije temeljiće se na Meganeu, a prema cijeni i dimenzijama će biti pozicioniran između crossovera Captur i Kadjar. Francuski monovolumen premijeru će imati u martu na ženevskom salonu, dok će prodaja započeti krajem 2016.

Grand Scenic sa sedam sjedišta planiran je za 2017. Enterijer i eksterijer novog Scenica uveliko će se naslanjati na aktuelni dizajnerski jezik francuskog automobilskog proizvođača. Dimenzijama će biti nešto veći od prethodnika te će biti prostraniji. Očekuju se i materijali većeg kvaliteta.

Renault Scenic četvrte generacije dobiće većinu motora iz Meganea četvrte generacije. Najslabiji dizelski agregat imaće emisiju  manju od 100 grama CO2 po kilometru. Priča se da će novi Scenic dobiti i hibridni pogonski sklop.

autoportal.hr

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW