info@autonovosti.com
Renault trezor
AutomobiliKoncepti

Renault Trezor najlepši koncept na izložbi Concorso d’Eleganza Villa d’Este

885pregleda

Renaultov koncept Trezor proglašen je najljepšim na tradicionalnoj izložbi pod nazivom Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Renault trezor

Radi se o jednom od najstarijih automobiliskih događaja, a održava se na jezeru Komo u Italiji. Tradicija traje od 1929. godine, a ove je titulu najlepšeg koncepta ponio Renault Trezor.

Renault trezor

Trezor je potpuno električni konceptni dvosjed mišićavog izgleda, koji poseduje 21-inčne prednje i 22-inčne zadnje točkove.

Pokreće ga motor baziran na onom iz bolida Formule E, koji isporučuje 350KS. Sva snaga se prenosi na zadnje točkove, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h je potrebno oko četiri sekunde.

Renault trezor

Za Trezor ovo nije prva nagrada, jer je u martu proglašen za najbolje dizajnirani koncept u 2016. godini. Ta nagrada je Renaultu dodijeljena tokom ovogodišnjeg Sajma automobila u Ženevi.

Renault trezor

Trezor je prilično radikalan koncept, tako da vjerovatno nećemo vidjeti produkcijsku verziju. Ipak, on je nagovještaj Renaultovih budućih projekata.

 

klix.ba

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW