info@autonovosti.com
Novosti

Rimac će proizvoditi baterije za Aston Martin

1.22Kpregleda

Aston Martin je saopštio listu dobavljača za svoj hiperautomobil Aston Martin AM-RB 001, među kojima se nalaze imena iz vrha automobilske industrije – pa tako i Rimac Automobili.

Rimac Automobili je dobavljač baterija za Aston Martin AM-RB 001, hiperautomobil koji Englezi proizvode s Red Bullom, a koji će imati basnoslovnu cijenu, predstavljaće sam vrh automobilske tehnologije danas, a iako nepoznate cijene, s obzirom na sve do sada objavljeno o njemu, vjerovatno je već rasprodat.

U zvaničnom saopštenju za medije se navodi da ‘će AM-RB 001 imati lagani sistem baterija koji proizvodi Rimac Automobili, firma koja je priznata kao svjetski prvak u tehnologiji baterija za automobile visokih performansi’.

U saopštenju se takođe kaže da je ‘hrvatska firma pokazala svoje sposobnosti s inovativnim modelom Concept-One, prvim i najbržim hiperautomobilom na svijetu na struju’. Riječ je o ogromnom priznanju za Rimac Automobile koji su u društvu svjetski renomiranih dobavljača za AM-RB 001 kao što je npr. Cosworth koji će praviti poseban motor V12, pa Ricardo koji će proizvoditi mjenjač i Bosch.

Mate Rimac je na Facebooku saopštio da još nisu dobili odobrenje za objavljivanje informacija o ovom poslu i zamolio je novinare da ga ne pitaju za više informacija dok ne dobiju zeleno svjetlo iz Aston Martina.

 

tportal.hr

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW