info@autonovosti.com
Nautika

Marauder AMG

1.17Kpregleda

Mercedes-AMG i Cigarette Racing Team sarađuju već godinama, a za to vrijeme su prikazali više zanimljivih glisera. Saradnja se nastavlja i u ovoj godini, pa su na International Boat Showu u Majamiju predstavili novi projekat.

U pitanju ja Marauder AMG, pri čemu je inspiracija za ovaj gliser pronađena u modelu Mercedes-AMG GT R. To znači da je gliser djelimično u karakterističnoj Green Hell Magno zelenoj boji tog sportskog Mercedesa.

Za pogon se brinu dva Mercury Racing V8 motora, svaki sa po 1350KS, a tu su i brojni elementi od ugljeničnih vlakana, kao i sjedišta za koja se pobrinuo AMG Performance Studio.

Podsjećanja radi, drumski Mercedes-AMG GT R pokreće 4,0 litarski bi-turbo V8 motor sa 585KS i 700 Nm obrtnog momenta.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW