info@autonovosti.com
road legal aston martin vulcan
AutomobiliNovosti

Road legal Aston Martin Vulcan

713pregleda

Jedna od manjih britanskih inženjerskih kompanija, RML Grupa, je kreirala prvi, i jedini Aston Martin Vulcan koji je legalan za javne puteve.

road legal aston martin vulcan

Ova kompanija je planove o konstruisanju prvog Vulcan modela najavila još prije 18 mjeseci. Prije nekoliko dana je nekoliko britanskih novinara dobilo priliku da se u tom automobilu provoza, odnosno, da sjedne za njegov volan.

road legal aston martin vulcan

Za razliku od modela McLaren P1 GTR koji je automobil konstruisan za trkačke staze i modela P1 koji je legalan za javne puteve, Vulcan je dizajniran samo i isključivo za stazu. Zahvaljujući modifikacijama ovog modela, kompanija RML je ujedno uspjela da njen Vulcan bude legalan za vožnju po putevima, ali i da bude bolji od P1 GTR modela legalnog za javne puteve kojeg je konstruisala kompanija Lazante.

road legal aston martin vulcan

Posmatrano od naprijed možemo vidjeti da je RML montirao novu haubu kao i manje farove, dok originalni farovi koji se nalaze integrisani u prednjem braniku sada služe kao pokazivači pravca. Tu su još i plastični prekrivači na zadnjim svjetlima.

road legal aston martin vulcan

Ono što je impresivno je činjenica da je RML uspjela da zadrži 820 konjskih snaga koje proizvodi atmosferski V12 agregat zapremine sedam litara.

road legal aston martin vulcan

Aston Martin je proizveo svega 24 ovakvih automobila, te nas ne bi čudilo da i drugi modeli prođu kroz sličan tretman, odnosno, da postanu legalni za javne puteve.

road legal aston martin vulcan

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW