info@autonovosti.com
Rotwild R.S2 Limited Edition
Ostalo

Rotwild R.S2 Limited Edition

768pregleda

Mercedes-AMG proslavlja svoju pedesetogodišnjicu, novim Rotwild R.S2 Limited Edition trkačkim biciklom, napravljenim u čast GT R trkačkog flagshipa.

Rotwild R.S2 Limited Edition

Sa idejom da kombinuje najbolje od svjetova trkačkih četvoro i dvotočkaša, uključujući dinamiku u vožnji, laganu konstrukciju, dizajn i komfor, ovaj bicikl biće napravljen u samo 50 jedinica, a svaki će koštati oko 7.109 eura. Taj broj izabran je zato što je vrijeme za koje Mercedes-AMG GT R pređe krug na Nibergringu tačno 7 minuta i 10.9 sekundi.

Rotwild R.S2 Limited Edition

Rotwild R.S2 Limited Edition

Ram ovog bicikla izrađen je ručno, sa djelovima od karbonskih vlakana, kako bi težina bila što manja. Specijalno dizajnirano sjedište obezbjeđuje udobnost i pri dužim vožnjama, a 29-inčni karbonski točkovi omogućavaju brzo ubrzavanje i poboljšano kočenje. Kočione diskove, mjenjače, lanac i druge komponente razvio je Shimano.

Rotwild R.S2 Limited Edition

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW