info@autonovosti.com
Trakka Jabiru Sprinter
Automobili

Trakka Jabiru Sprinter

37pregleda

Mercedes Sprinter je među najpraktičnijim kombijima na tržištu, a da uvijek može bolje pokazala je australijska kompanija Trakka.

Sprinter ima visok krov i moćan motor pa je iskoristiv za različite namjene. Australijska kompanija Trakka ga je pretvorila u dom na točkovima pa je treća generacija Sprintera postala kamper.

Kamper posjeduje krevet koji se može podijeliti, kupatilo s električnim rasklopivim toaletom kako bi se maksimalno povećao prostor za tuširanje, rezervoar dovoljan za 140 litara vode, kao i rezervoar za 80 litara otpadne vode.

Kuhinja ima šank napravljen od stakla i keramike, mikrotalasnu, sudoper od nerđajućeg čelika i dosta prostora za skladištenje. Rerna, grijanje i bojler funkcionišu na dizel koji dolazi iz istog rezervoara koji koristi i turbo-dizelski V6 motor sa 188KS.

Možda i najbolji dio kampera predstavlja frižider koji se može rotirati za lakši pristup spolja. Aparate u unutrašnjosti napaja litijum-jonska baterija od 200Ah koja koristi solarnu energiju za punjenje.

Cijena Jabiru 2S Sprinter kampera se kreće od 125.000 dolara pa naviše.

 

klix.ba

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Leave a Response

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.