info@autonovosti.com
Trakka Jabiru Sprinter
Automobili

Trakka Jabiru Sprinter

1.1Kpregleda

Mercedes Sprinter je među najpraktičnijim kombijima na tržištu, a da uvijek može bolje pokazala je australijska kompanija Trakka.

Sprinter ima visok krov i moćan motor pa je iskoristiv za različite namjene. Australijska kompanija Trakka ga je pretvorila u dom na točkovima pa je treća generacija Sprintera postala kamper.

Kamper posjeduje krevet koji se može podijeliti, kupatilo s električnim rasklopivim toaletom kako bi se maksimalno povećao prostor za tuširanje, rezervoar dovoljan za 140 litara vode, kao i rezervoar za 80 litara otpadne vode.

Kuhinja ima šank napravljen od stakla i keramike, mikrotalasnu, sudoper od nerđajućeg čelika i dosta prostora za skladištenje. Rerna, grijanje i bojler funkcionišu na dizel koji dolazi iz istog rezervoara koji koristi i turbo-dizelski V6 motor sa 188KS.

Možda i najbolji dio kampera predstavlja frižider koji se može rotirati za lakši pristup spolja. Aparate u unutrašnjosti napaja litijum-jonska baterija od 200Ah koja koristi solarnu energiju za punjenje.

Cijena Jabiru 2S Sprinter kampera se kreće od 125.000 dolara pa naviše.

 

klix.ba

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW