info@autonovosti.com
AutomobiliNovosti

Škoda Kodiak Coupe

971pregleda

Škoda je prošlog mjeseca na sajmu automobila u Ženevi prikazala svoju novu studiju VisionS, kojom nam Česi najavljuju njihov budući veliki SUV Kodiak.

Ovdje treba pomenuti da se definitivni, serijski model očekuje kasnije ove godine, i to na sajmu u Parizu. Takođe, u Škodi po pisanju njemačkih medija pripremaju i Kodiak Coupe, a njegov mogući izgled je prikazan na ovom nezvaničnom renderu iz njemačkog Auto Bilda.

Podsjećanja radi, VisionS concept se bazira na MQB platformi, dok mu dimenzije izgledaju ovako: dužina 4700 mm, širina 1910 mm, visina 1680 mm i međuosovinsko rastojanje 2790 mm.

Serijski Kodiak će po ranijim najavama raspolagati sa najvećom prostranošću u svojoj klasi kao i gamom VW benzinskih i dizel motora, u paru sa šestostepenim manuelnim i DSG automatskim mjenjačima. Takođe, u ponudi će biti 4×2 i 4×4 verzije.

Od motora se pominju četvorocilindrični agregati koji se nude u aktuelnom Superbu, pri čemu će najslabiju verziju pokretati 1,6 litarski dizelaš. Takođe, u planu je i hibridna varijanta, a nezvanično se pominje i sportska RS varijanta.

U svakom slučaju, Kodiak je jedan od nekoliko novih SUV/crosovera modela koji će ovom proizvođaču pomoći da svoju globalnu prodaju poveća na 1,5 miliona vozila godišnje.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW