info@autonovosti.com
Škoda Vision iV concept
KonceptiNovosti

Škoda Vision iV concept

1.2Kpregleda

Mada će njihov glavni novitet na predstojećem sajmu automobila u Ženevi biti novi mali SUV model Kamiq, u Škodi su za ovu manifestaciju pripremili i novi koncept automobil. Tačnije, Škoda će u Ženevi izložiti i Vision iV concept, studiju električnog crossovera koja najavljuje i budući serijski model.

Škoda Vision iV concept

Vision iV concept je izgledom sličan Vision E conceptu iz 2017. godine a oba najavljuju električnu budućnost ovog češkog brenda koji je pod Volkswagenovim krovom.

Škoda Vision iV concept

Kako bilo, Vision iV concept se opisuje kao crossover coupe sa četvora vrata, pri čemu se na njemu između ostalog ističu i LED dnevna svjetla koja se protežu cijelom dužinom prednjeg dijela, kamere umjesto klasičnih retrovizora i veliki alu točkovi od 22 inča.

Škoda Vision iV concept

Vozilo koristi Volkswagenovu MEB platformu za električna vozila, pogon je na sva četiri točka, dužina iznosi 467 cm, širina 193 cm, visina 161 cm, dok je međuosovinsko rastojanje 277 cm. Vision iV concept ima dva elektromotora sa ukupno 306KS i autonomiju koja sa jednim punjenjem baterija od 83 kWh iznosi 500 km.

Škoda Vision iV concept

Česi navode da ubrzanje do 100 km/h traje 5,9 sekundi, uz najveću brzinu od 180 km/h. Serijski model se u prodaji očekuje od 2020. godine, ali će pre toga Škoda kupcima ponuditi i električni Citigo kao i plug-in hybrid verziju Superba.

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW