info@autonovosti.com
Volkswagen ID Buggy concept
Koncepti

Volkswagen ID Buggy concept

1.34Kpregleda

Dok se priprema za serijsku proizvodnju više električnih modela koju su u proteklom periodu najavljeni serijom ID koncept vozila, Volkswagen je razvio i studiju električnog bagija. Nazvan je ID Buggy concept, a u pitanju je moderna interpretacija nekadašnjeg bagija koji se bazirao na legendarnoj Bubi. Kao baza za novi bagi je međutim poslužila MEB platforma koju je Volkswagen razvio za svoja električna vozila.

Volkswagen ID Buggy concept

ID Buggy Concept je nastao u Volkswagenovom centru za istraživanje i razvoj u Braunšvajgu u Njemačkoj, a kako stvari stoje ni serijska verzija nije u potpunosti isključena. U svakom slučaju, ID Buggy concept privlači pažnju Viper Greem bojom, alu točkovima od 18 inča (sa BF Goodrich off-road gumama), LED svjetlima, zaštitnim lukom i malim, jednostavnim info displejem za vozača.

Automobil pokreće elektromotor sa 150 kW/204KS, pogon je na zadnje točkove, a sa jednim punjenjem baterija od 62 kWh može da se pređe oko 250 km. Njemci navode da ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 7,2 sekindi kao i da je najveća brzina 160 km/h. Što se dimenzija tiče, ID Buggy concept je dugačak 406 cm, širok 189 cm i visok 146 cm.

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW