info@autonovosti.com
Ssangyong Rexton DKR
Aktuelnosti

Ssangyong Rexton DKR

651pregleda

Kompanija Ssangyong je predstavila svoj novi Rexton DKR koji će se takmičiti u januaru na ultrazahtjevnom reliju Dakar.

Automobil je napravilo odjeljenje Ssangyong Motorsport, a voziće ga Španac Oscar Fuertes tokom jedanaestodnevnog reli maratona koji se održava u Peruu od 6. do 17. januara.

Ssangyong Rexton DKR

Rexton DKR je kreacija slična bagiju s tubularnom šasijom koja ima malo zajedničkog s velikim SUV-om istog imena. Povezuje ih isto ime kao i neke karakteristike dizajna. Model namijenjen reliju Dakar pokreće V8 motor od 450KS smješten u zadnji dio automobila čija snaga se putem 6-stepenog sekvencijalnog mjenjača s Torsen samozaključavajućim diferencijalom prenosi na zadnje točkove.

Ssangyong Rexton DKR

Automobil je težak manje od 1.900 kg, a od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 4,4 sekunde. Maksimalna brzina iznosi 196 km/h. Automobil će se takmičiti u T1-3 klasi za benzince s pogonom na dva točka.

Reli Dakar će se gotovo u potpunosti voziti u pustinji, tako da je Rexton DKR dobio 17-inčne točkove i oslanjanje koji će mu omogućiti da se nosi s neravnim i pjeskovitim terenom.

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW