info@autonovosti.com
vespa ellettrica
Motocikli

Stiže električna Vespa

670pregleda

Septembar pred nama će ući u istoriju, bar kada je Vespa u pitanju, jer Piaggio Grupa počinje s proizvodnjom električne varijante svog kultnog skutera. Nova Vespa Elettrica će donijeti prepoznatljiv stil, uz bitnu razliku – električni pogonski sklop.

vespa ellettrica

Početak proizvodnja je prvobitno bio zakazan za kraj 2017, ali je kompaniji bilo potrebno malo vremena da se pripremi za sam proces. Ipak, ne zamjeramo im na čekanju, važno je da će novi model postati stvarnost. Električni agregat pruža 4kW maksimalne snage, dok je najmanje 2 kW dostupno u kontinuitetu. Iz Vespe poručuju da će autonomija biti oko 100 km, uz integrisani punjač na samom skuteru koji će punjenje učiniti znatno lakšim.

vespa ellettrica

Iz Vespe pominju i hibridni „X“ model, koji bi trebalo da ima integrisani benzinski generator koji puni baterije, uz veću autonomiju – oko 195 km. Što se performansi tiče, iz Vespe poručuju da bi one trebalo da budu u granicama mogućnosti skutera od 50 kubika, uz dva moda vožnje – „eco“ i „power“.

vespa ellettrica

U kompaniji su ponosni na TFT instrument tablu novog skutera i mogućnost Bluetooth povezivanje za „pametne“ telefone, što će dvotočkaš učiniti relevantnim za današnje urbane vozače. Vespa Elettrica će se proizvoditi u fabrici u Pontederi, nedaleko od Pize, na istom mjestu gdje je 1946. napravljen prvi Vespa skuter. Naručivanje je već moguće, dok cijena još uvijek nije poznata. Prodajni planovi će biti poznati do novembra, taman na vrijeme za EICMA sajam u Milanu.


Pogledajte i VIDEO:

 

moto-berza.com

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW