info@autonovosti.com
Suzuki GSX-R1000 Ryuyo
Motocikli

Suzuki GSX-R1000 Ryuyo

916pregleda

GSX-R1000 Ryuyo je superbajk koji je “tjuningovan” na maksimalno. Suzuki Moto Italia je zagolicao maštu sa jednom fotografijom , a sada je pred nama zvijer u kompletnom izdanju.

Proizvodnja je ograničena na 20 komada, a svaki će imati cijenu od 29.990 eura. GSX-R1000 Ryuyo je težak 168 kilograma i raspolaže sa 209 konjskih snaga. Ono što je zanimljivo je da je kompletna karoserija napravljena od karbona.

Motor predstavlja omaž istraživačko-razvojnom centru u gradu Ryuyo u Japanu, gdje se vrše testiranja svih novih modela brenda Suzuki. Motor je kreiran da pokaže svo tehničko umijeće ovog japanskog proizvođača.

U projekat su bili uključeni i renomirani brendovi: Yoshimura, Ohlins, Dunlop, Brembo, K&N, Motul, D&D. Svi detalji o ovom modelu biće poznati na zvaničnoj premijeri u novembru na sajmu EICMA u Milanu.

 


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW