info@autonovosti.com
1948 Talbot-Lago T26 Record Sport
OldtajmeriZanimljivosti

Talbot-Lago za koji se mislilo da je davno izgubljen biće ponuđen na aukciji

1.15Kpregleda

Kada se ime Talbot-Lago pomene u određenim krugovima, postajemo svjedoci više nego impresioniranih reakcija. Francuski proizvođač, nakon svega, kreirao je neke od najljepših kreacija na točkovima u art deko eri, zajedno sa kompanijom Bugatti. Međutim, primjerak koji vidite, obećava da će se istaći od ostatka modela, čak i u postavci tako rijetke i prefinjene kompanije.

1948 Talbot-Lago T26 Record Sport

Ovo je 1948 Talbot-Lago T26 Record Sport automobil, za čiju je karoseriju bio zadužen brend Saoutchik, jedan od najproslavljenijih tog doba.

1948 Talbot-Lago T26 Record Sport

Iako model nije ikoničan kao kabrio kupei kreirani od strane Figoni & Falasch u predratnoj eri, ovaj T26 je legenda u svakom smislu. Automobil posjeduje šestocilindrični motor u ravni, zapremine 4,5 litara, a uglavnom je kreiran kao limuzina, sa dvoje ili četvoro vrata. Sport model koji je uslijedio posjedovao je nešto kraću šasiju i više snage, odnosno, oko 195 ks.

1948 Talbot-Lago T26 Record Sport

Radi poređenja, Ferrari 166, predstavljen iste godine, kao potpuno drugačiji model, posjedovao je V12 motor, međutim, ovaj motor je posjedovao duplo manje kapaciteta i nije mogao da ponudi više od 140 ks. Jaguar XK120 takođe je izašao na tržište tokom 1948. godine, a inicijalno je nudio 160 ks. Stoga, T26 važi za daleko potentniji automobil.

1948 Talbot-Lago T26 Record Sport

Ovaj posebni model predstavljen je na 1950 Paris Motor Show, sajmu automobila, gdje je osvojio prestižnu Grand Prix du Salon nagradu. Nakon Pariza, ovaj model potpuno nestaje sa lica zemlje i niko mu nije bio na tragu, dobar dio zadnje četvrtine prošlog vijeka. Jedan kolekcionar iz Nevade, otkrio ga je u jednom ambaru i u savršenom stanju. Trenutni vlasnik modela potpuno ga je restaurirao i vratio mu staru slavu, bez pretjeranih troškova.

1948 Talbot-Lago T26 Record Sport

1948 Talbot-Lago T26 Record Sport

Automobil se trenutno nalazi na listi kompanije Bonhams, koja će ga aukcionirati na svom Quail Lodge događaju u Montereju, tokom ovog avgusta.

1948 Talbot-Lago T26 Record Sport 1948 Talbot-Lago T26 Record Sport

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW