info@autonovosti.com
Zanimljivosti

Top 10 doplatnih opcija koje koštaju kao nov automobil

1.09Kpregleda

Luksuzni modeli i u osnovnim varijantama dostižu astronomske cijene, a dodatna oprema može čak da udvostruči sumu novca koju je potrebno izbrojati za jedan takav automobil.

Iako kupce ovih skupocjenih automobila to vjerovatno i ne zanima, Carwow je za nas obične smrtnike napravio zanimljivo poređenje koje pokazuje kakvi sve modeli mogu da se kupe po cijeni opcione opreme luksuznih vozila.

Evo i liste:

10. Range Rover i dodatna izletnička sjedišta

Luksuzni SUV može da se naruči sa specijalnim kožnim sjedištima koja se postavljaju na vrata prtljažnika. Za ovo zadovoljstvo, kojim će vlasnik Range Rovera impresionirati ljepšu polovinu kada je izvede na sastanak u prirodu, potrebno je izdvojiti 5.900 funti, koliko otprilike u Britaniji košta najjeftinija Dacia Sandero.

9. Ferrari F12 berlinetta i torba za golfere

Ferrari je, kako tvrdi, ovaj supersportski automobil dizajnirao tako da u prtljažnik može da stane torba sa palicama za golf. Čak je ponudio kupcima brendiranu Ferrari torbu, koja košta 6.240 funti – što odgovara cijeni modela Renault Twingo.

8. Audi A7 i premijum audio sistem

A7 je kupe limuzina koja sama po sebi asocira na luksuz, ali ako vlasnik ovog modela poželi da uživa u fantastičnom zvuku tokom vožnje, moraće da doplati 6.300 funti za Bang & Olufsen ozvučenje. Za slične pare na britanskom tržištu može da se nabavi novi Suzuki Celerio.

7. Porsche Panamera i keramičke kočnice

Dodatnu sigurnost vozaču Panamere svakako pružaju unaprijeđene karamičke kočnice, ali to zadovoljstvo košta još 6.446 funti, što je samo za oko 500 funti manje od cijene novog FIAT-a Punto.

6. Rolls-Royce Phantom i nebo puno zvijezda

Da bi uživao u simulaciji zvjezdanog neba, kupac Phantoma treba da izdvoji dodatne 7.344 funte – ili da se odrekne tog zadovoljstva, i da umjesto sijalica u krovu pazari mali gradski automobil Seat Mii.

5. Abarth 656

Ovaj Abarth model zasnovan na FIAT-u 500 je moćna jurilica, a uz diferencijal sa ograničenim proklizavanjem i specijalni trkački menjač predstavlja ostvarenje sna svakog ljubitelja malih sportskih automobila. Dodaci nisu jeftini – koštaju 8.500 funti, što odgovara cijeni novog FIAT-a 500.

4. Lamborghini Aventador i ugljenična vlakna

Aventador je poznat po obilnoj upotrebi materijala od ugljeničnih vlakana, ali njih nikad dosta. Za 9.192 funte dobija se dodatni “karbonski paket” u unutrašnjosti automobila. Za sličan novac u Britaniji možete voziti novi Suzuki Swift.

3. Mercedes AMG GT

Za dodatnih 10.695 funti, koliko košta jedna od doplatnih opcija ovog superautomobila, praktično se može kupiti nova Škoda Fabia.

2. Noble M600 Speedster sa automatskim mjenjačem

Ovaj ne toliko poznati supersportski model, standardno se isporučuje sa manuelnim mjenjačem. Doplata za automatik iznosi čak 15.000 funti, koliko, na primjer, košta sportska verzija Opel/Vauxhall Corse.

1. Bentley Bentayga i klasični časovnik

Šampion ove liste je Bentley Bentayga. Ovaj superluskuzni SUV u osnovnoj verziji košta 135.000 funti. Međutim, cijena automobila će se više nego udvostručiti ako se naruči opcioni Breitling sat na instrument tabli koji košta nevjerovatnih 150.000 funti. Za iste pare moguće je kupiti dva primjerka takođe luksuznog SUV modela Range Rover, ili pet Mercedesa E klase.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW