info@autonovosti.com
Aktuelnosti

Toyota i Subaru zajedmo razvijaju električni crossover na novoj platformi

594pregleda

Toyota i Subaru su saopštili da će zajednički razviti potpuno električni crossover, i to na novoj platformi koju će koristiti još nekoliko budućih modela.

Prvi električni crossover koji će koristiti novu platformu biće vozilo iz C segmenta, što znači da je u pitanju vozilo koje je veličinom slično aktuelnim modelima RAV4 i Forester. Ovaj novi električni crossover će se prodavati pod znakom Toyote i Subarua, ali će se naravno njihov izgled međusobno razlikovati. Kako stvari sada stoje, na tžištu se može očekivati početkom sledeće decenije.

Prvi električni crossover će imati pogon na sva četiri točka, pri čemu se navodi da je za to zadužen Subaru, dok se Toyota brine o električnom pogonskom sistemu.

Sem za crossover C segmenta, nova platforma će se koristiti i za sedane C segmenta (to znači da možemo očekivati električni sedan veličine Corolle i Impreze), ali i za SUV modele i sedane iz D segmenta (veličine Camrya i Legacya).

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW