info@autonovosti.com
Video

Toyota Supra test by SAT (VIDEO)

1.03Kpregleda

Performanse, sekunde, kilometri, sve je to kod nove Supre tačno kako treba da bude. Do „stotke“ stiže za 4,3 sekunde, elektronika je sputava na 250 km/h iako bi mogla i mnogo brže…

Međutim, sve je to nevažno u odnosu na dobar osjećaj, na utisak punokrvnog sportiste, eksploziju zadovoljstva svaki put kada stisnete gas. To je suština Supre, mnogo više danas nego ikada u njenoj istoriji. Samo, tradicionalisti se mršte jer ovaj automobil u sebi krije mnogo toga što nosi znak BMW. Razlog za to je i te kako dobar, a u razgovoru na svjetskoj premijeri Supre sve detalje otkrio nam je lično glavni inženjer, Tetsuja Tada. I ne, GT86 sa ovim nema veze, oni su kao nebo i zemlja.

 

SAT

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW