info@autonovosti.com
WRC

Toyota WRC tim zainteresovan za Solberga i Loeba

644pregleda

Toyota je još ranije saopštila da će se od sezone 2017. vratiti u svjetski reli šampionat (WRC) i to kao fabrički tim, ali imena vozača trkačkog Yarisa nisu objavljena. U međuvremenu su se pojavile informacije da su u Toyoti zainteresovani za dva bivša svjetska šampiona.

Naime, Tommi Makinen, šef u Toyota Gazoo Racing, kaže da su Citroenov vozač Kris Meeke i Volkswagenov Sebastien Ogier odbili da se priključe Toyoti, pa su zato sada zainteresovani za saradnju sa Petterom Solbergom i Sebastienom Loebom.

petter-solberg-autonovosti.me

Makinen je u nedavnom intervjuu potvrdio da se već sreo sa Solbergom u Finskoj kako bi se informisao da li je WRC šampion iz 2003. godine zainteresovan za povratak, a dodao je da je sa Solbergom diskutovao o različitim planovima.

Sebastien-Loeb-autonovosti.me

Solberg kaže da je mu bilo zanimljivo da razgovara sa Makinenom na ovu temu i da čuje o velikim planovima koje Toyota ima za WRC.

S druge strane, Makinen još nije razgovarao sa Sebastienom Loebom, ali je potvrdio da su veoma zainteresovani za usluge devetostrukog WRC šampiona.

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW