info@autonovosti.com
Aktuelnosti

U Hamburgu od 31. maja počinje zabrana vožnje starih dizela – U dvije ulice

483pregleda

Hamburg, grad na sjeveru Njemačke, uvešće 31. maja zabranu vožnje starih dizel automobila u dvije ulice, saopštile su gradske vlasti. Time se pojačava pritisak na njemački Volkswagen i druge automobilske kompanije da urade prepravke na modelima koji zagađuju životnu sredinu.

Najnoviji potez dolazi nakon što je vrhovni administritativni sud Njemačke početkom ovog mjeseca presudio da se nivo zagađenja vazduha mora uskladiti sa standardima EU o kvalitetu vazduha. Njemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila prošle nedelje da u interesu Njemačke nije da svoju skandalom pogođenu auto-industriju oslabi toliko da ona više ne bude u stanju da investira u buduće tehnologije.

-Naša dužnost je da kažemo industriji – tvoja obaveza je da povratiš izgubljeno povjerenje, rekla je Merkel.

Ona se, međutim, usprotivila pozivima za dalje povećanje finansijskog tereta automobilskim kompanijama, u smislu ugradnje dodatne opreme u vozila koja proizvode prekomjerne emisije štetnih gasova.

 

tanjug.rs

 


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW