info@autonovosti.com
Automobili

Unikatni Ferrari SP38 specijalno za dovoljno bogatog kupca

ferrari sp38
472pregleda

Ferrari je u Fioranu prikazao jedinstveni model SP38, koji je proizveden po narudžbini jednog dovoljno bogatog klijenta. Automobil je napravljen na bazi Ferrarija 488 GTB i koristi njegov motor i mjenjač.

ferrari sp38

To znači da ga pokreće 3,9 litarski twin-turbo V8 motor sa 670KS i 760 Nm obrtnog momenta, u paru sa sedmostepenim DCT mjenjačem. Nisu poznate cifre koje se tiču ubrzanja i najveće brzine, ali regularni Ferrari 488 GTB do 100 km/h stiže za 3,0 sekunde i može do 330 km/h.

ferrari sp38

Za razliku od mehanike, karoserija je potpuno drugačija, sa agresivnijim izgledom i elementima u čast legendarnih modela 308 GTB i F40.

ferrari sp38

Automobil će moći da vidi i šira javnost, i to od 26. maja na događaju Villa d’Este Concorso d’Eleganza u Italiji.

ferrari sp38

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW