info@autonovosti.com
Zanimljivosti

U Kini u jednom selu ukraden put

435pregleda

U kineskom gradu Nantong nekoliko lopova je bukvalno ukralo 410 metara seoskog puta.

Ovaj javni put se nalazio u istočnom dijelu Kine i  lopovima je bilo potrebno svega dva dana da uz upotrebu bagera i kamiona uklone 630 tona betona sa putne površine.

Ovu nevjerovatnu krađu policiji je prijavio jedan od seljaka i njega je samo zanimalo zašto je uklonjen kolovoz. Dalje su kontaktirane lokalne vlasti i tek nakon pregledanih obližnjih kamera je ustanovljeno da je put ukraden.

Lopovi su plijen prodali na obližnjem kamenolomu ali novac nisu stigli da podijele jer ih je uhapslila policija. Kriminalci su se pravdali time “da se put ne koristi često i da su samo htjeli da zarade nešto novca”.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW