info@autonovosti.com
Volkswagen phaeton
AutomobiliNovosti

Volkswagen Phaeton ide u penziju bez nasljednika

398pregleda

Volkswagen će u martu 2016. godine da obustavi proizvodnju Phaeton modela nakon 14 godina prisustva na tržištu. Ova luksuzna limuzina koja je predstavljena davne 2002. godine sa ambicijom da konkuriše drugim njemačkim limuzinama visoke klase kao što je, na primjer, Audi A8. Nažalost, previsoka cijena i izuzetna konkurencija su učinili da Phaeton nikada ne doživi ozbiljan uspjeh na tržištu. Štaviše, Phaeton predstavlja najneisplativiji model u ponudi njemačke kompanije.

Početna cijena je jednostavno bila prevelika, jer je 90.000 EUR-a jednostavno za kupce bilo previše i oni su se radije okretali luksuznijim brendovima. Da ova priča nema srećan kraj postarala se afera sa dizel motorima koja je imala jak udarac na finansije Volkswagena. Kao posledica toga, projekat nasljednika Phaetona je ugašen, tako da novu verziju najvjerovatnije nećemo vidjeti sve dok se ime ovog neuspješnog projekta ne izbriše iz kolektivne svijesti.

automobili.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW