info@autonovosti.com
WRC

Volkswagen predstavio WRC automobil za 2016.

339pregleda

U zvaničnom saopštenju Volkswagen kaže da nije bilo potrebe za drastičnim promjenama i doradama na njihovom WRC automobilu; umjesto toga sprovedena je “nježna evolucija” s manjim zahvatima ispod lima i na limu.

Estetske promjene se uglavnom tiču sitnijih zahvata na aerodinamici, kao i uvođenja bijele boje na prednji dio automobila, ali mnogo važnije novosti su u mehaničkim sklopovima. Volkswagen navodi dvije ključne promjene, usmjerene na podizanje nivoa stabilnosti automobila – prednji okvir je dodatno ojačan, kao i elementi zadnjeg vješanja u makadamskom “setupu”.

Dotjerani su i klipovi u 1,6 litarskom turbo benzincu od 318KS, što bi trebalo da poboljša pouzdanost i izdržljivost motora koji osim toga nije doživio značajnije zahvate.

Za Volkswagen će i ove godine nastupati Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala i Andreas Mikkelsen.

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW