info@autonovosti.com
WRC

Volkswagenova WRC era u brojkama

636pregleda
Od prvog nastupa na reliju Monte Karlo u 2013. godini, do iznenadnog finala u Australiji, Volkswagenov sveobuhvatni WRC program razbio je neke nevjerovatne statističke podatke

WRC reli pobjede:

Pobjeda u Australiji bila je 43. za Volkswagenov Polo R. Od 52 relija, dobitni odnos iznosi 82.69 posto. Volkswagen je završio na prvom i drugom mjestu 20 puta i na prvom, drugom i trećem 4 puta.

Pobjede na brzincima:

Volkswagen je pobjedio 640 od 958 brzinaca koje je počeo sa Polom R. Volkswagenovi vozači završili su na bar jednom od prva tri mjesta 1570 puta i završili su prvi, drugi, treći 109 puta.

Podijumi:

Volkswagen je osvojio 87 podijuma od svojih 52 WRC relija – 43 od njih su bili pobjeda, 26 puta drugo mjesto i 18 trećih mjesta.

Power stage:

Od ukupno 51 power stage, 39 su osvojili Volkswagenovi vozači. Takođe su uzeli drugo mjesto 27 puta, treće mjesto 26 puta te bili prvi, drugi, treći 4 puta.

Individualni ulazak:

152: to je ukupan broj VW WRC ulazaka tri vozača Ogiera, Mikkelsena i Latvale.

Bodovi u prvenstvu:

Volkswagen je na vrhu prvenstva za vozače i suvozače 986 dana neprekidno sa Ogierom i Ingrassiom, kao i u poretku proizvođača su 1346 dana za redom.

Pobjede:

Volkswagen drži rekord za najduži pobjednički niz vožnji u WRC-u. Oni su osvojili 12 relija u nizu u dva navrata: od relija u Australiji 2013. godine do relija u Finskoj 2014. godine, i od relija u Portugalu 2015. godine do relija u Meksiku 2016. godine.

Od početka do kraja:

200 nedelja, 3 dana, 18 sati, 40 minuta i 41 sekund. To je dužina Volkswagenove vladavine u WRC-u – od trenutka kada je Jari Matti-Latvala startovao na reliju u Monte Karlu do Mikkelsenovog prolaska kroz cilj u Australiji.

 

trke.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW